ED: 'Clash over investering van tonnen in Boerenkamplaan Someren'

Het Eindhovens Dagblad schrijft over het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk, om de Boerenkamplaan flink aan te pakken:

SOMEREN - Waarom zou je vele tonnen extra investeren in reparatie van een weg wanneer dat nog niet nodig is? Van de andere kant: als je toch de fietspaden naast de Boerenkamplaan in Someren vernieuwt, dan kun je toch net zo goed meteen de hele weg rigoureus aanpakken zodat je er weer jaren tegen kunt.

De voorgestelde opknapbeurt van de doorgaande weg tussen Someren en Someren-Eind, die een klein miljoen euro kost, leidde woensdagavond tot een clash tussen de oppositie en de coalitie.

Bart de Groot van oppositiepartij Gemeenschapslijst Someren-Eind en Sluis XIII vond het voorstel van wethouder Leon van de Moosdijk 'buiten proporties'. Hij kreeg bijval van Marco Stolwijk van Lijst Someren-Heide. Hij snapte nog wel dat Van de Moosdijk efficiënt wil werken, maar waarom een weg vernieuwen die voorlopig op geen enkel onderhoudslijstje voorkomt vroeg hij zich af. ,,Dan is zo'n investering op dit moment een beetje raar."

Gerard Claassen van Lijst 6 ging daarentegen achter het voorstel van 'zijn' wethouder staan. PvdA'er Leo Dortmans koos ook voor die optie. CDA'er Martie Jeuken vroeg zich nog af waarom verlichting langs de weg vervangen wordt terwijl die nog niet zo oud is. Hij beaamde wel dat er nodig iets moet gebeuren aan de fietspaden.

Bron: ED.nl - http://www.ed.nl/someren/clash-over-investering-van-tonnen-in-boerenkamplaan-someren~af5a34db/